15 orang yang lahir dengan bahagian tubuh tambahan

Semua orang mahu diterima masuk pada hari ini. Pada hari ini, kebanyakan orang nampaknya mahu mempunyai persamaan dengan orang lain dan cuba melihat dan bertindak sama seperti setiap orang dalam persekitarannya.Walau bagaimanapun, sesetengah orang dilahirkan berbeza, dan mereka ini seolah-olah lebih menonjol dari orang ramai.

Manusia dilahirkan dengan bahagian badan tambahan. Ia bukan setakat individu yang ingin kelihatan seperti orang lain, tetapi ada orang secara diam-diam menginginkan mereka mempunyai bahagian badan tambahan.

Nah, mari kita akui bahawa satu lengan atau kaki tambahan akan berguna sekali untuk seketika tetapi bukan untuk jangka masa yang panjang. Di sini ada beberapa orang yang dilahirkan dengan bahagian tubuh tambahan yang kekal seperti kepala tambahan, jari tambahan, dan juga lapan anggota badan!

Mari kita lihat 15 orang individu yang dilahirkan dengan bahagian badan tambahan!

Enjoy!

1. Gadis berkepala dua.

Manar, lahir di Mesir dengan kembar parasit di kepalanya yang tidak dapat hidup tanpa otaknya. Pembedahan telah berjaya dilakukan pada Manar, dan dia kini sedang beransur pulih.

2. Budak perempuan berkaki lapan.

Tatma, lahir dengan lapan anggota badan dan dua torso yang bersatu di pinggul. Dia kemudian menjalankan satu pembedahan rumit untuk memisahkannya daripada kembar parasitnya itu. Dia kini sedang beransur pulih.

3. Budak lelaki dengan badan tambahan.

Deepak Paswan, budak lelaki dari India, dilahirkan dengan badan tambahan di dadanya. Dia dibedah untuk membuang kembar parasit dan sekarang ini menjalani kehidupan normal.

4. Kanak-kanak yang dilahirkan dengan dua muka.

Kang Kang, bayi dari China, yang dilahirkan di wilayah Hunan China mempunyai penyakit jarang berlaku. Dia dilahirkan dengan wajah sebagai bahagian tubuh tambahan.

5. Anak kecil dengan 31 jari dan jari kaki

Hong Hong, seorang bayi dari China, dilahirkan dengan 15 jari dan 16 jari kaki pada tahun 2016. Dia mempunyai dua tapak tangan di setiap tangan dan tidak ada ibu jari.

6. Wanita yang berkongsi tiga kaki, satu lengan, dan seorang lelaki.

Ganga dan Jamuna, adik-beradik, dilahirkan dengan badan bercantum berkongsi tiga kaki, lengan dan lelaki yang mereka cintai. Suaminya berkata ia adalah cinta pandang pertama.

7. Lelaki dengan hidung tambahan.

Xiaolian, seorang lelaki Cina yang hidung asalnya telah rosak akibat daripada jangkitan. Doktor memutuskan untuk membuat hidung kedua di dahi lelaki itu untuk menggantikan hidung asalnya, menjadikannya mudah untuknya.

8. Lelaki berkaki tiga dan dua hati.

George Lippert, yang dilahirkan di Jerman dengan dua hati yang berfungsi dan tiga kaki. Lippert secara positifnya mengabdikan diri sebagai satu-satunya “Lelaki Tiga Kaki” dan membuat pertunjukan sebagai sebahagian daripada P.T. Barnum & Bailey Circus selama lebih dari 24 tahun.

9. Wanita dengan tanduk.

Nenek Zhang Ruifang dari kampung Linlou, wilayah Henan, mula tumbuh tanduk dahi misteri pada tahun 2009. Dia juga dikenali sebagai ‘Wanita Kambing’.

10. Wanita dengan dua vagina.

Cassandra Bankson, seorang bintang YouTube memberi kejutan besar kepada 750,000 pengikutnya dengan mendedahkan bahawa dia dilahirkan dengan dua vagina. Keadaan ini dikenali sebagai ‘uterus didelphys’.

11. Gadis yang dilahirkan mengandung.

Seorang bayi dari Hong Kong dilahirkan bukan dengan bahagian tubuh yang lebih banyak tetapi mengandung set anak kandung sendiri. Keadaan ini dikenali sebagai fetus-in-fetu, dan ia berlaku pada kira-kira satu dalam setiap 500,000 kelahiran.

12. Bradley Cooper mempunyai lima puting.

Pelakon sensasi hollywooditu mendedahkan putingnya yang mengejutkan pada rancangan Ellen pada tahun 2012. Dia mempunyai puting ketiga di bawah puting yang asal, satu di lengannya dan satu di kakinya!

13. Lelaki dengan dua hati.

Tyson Smith, dari Itali dilahirkan dengan dua hati. Dia terselamat serangan jantung berganda pada tahun 2010.

14. Bayi dengan tiga tangan.

Seorang bayi lelaki dari Bhavangar, di Gujarat, India, dilahirkan dengan tiga tangan.

15. Dilahirkan dengan tiga buah buah dada.

Jasmine Tridevil. Wanita ini mempunyai payudara ketiga yang ditambah oleh pembedahan kosmetik, dan ia terletak rapi di antara dua yang lain.

Jangan lupa untuk Like & Share.

Sumber: adikbonda.com